Прилад Журавльова
Прилад Журавльова (прилади для визначення пористості хліба)
Прилад Журавльова (прилади для визначення пористості хліба) опис:
Прилад Журавльова призначений для виділення з хлібобулочного виробу зразка певного обсягу, за результатами зважування якого розрахунковим шляхом визначається пористість хліба.
Він забезпечений калібрувальним циліндром, виштовхувачем, склянкою і ножем. Відповідно до методики з середини хлібного вироби вирізають шматок шириною не менше 6,0 см. У місці найбільш типовою пористості (на відстані не менше 1 см від кірки) роблять вирізку м'якушки калібрувальним циліндром, вводячи його в шматок поступально-обертальним рухом.
Калібрувальний циліндр з розташованим всередині м'якушем поєднують з обріза склянкою. За допомогою поршня переміщують м'якуш з каліброваного циліндра в обрізний стакан. М'якуш повинен при цьому виходити зі склянки не менше ніж на 1 см. М'якуш, який виступає з торців обрізного склянки, відрізають ножем, а отриманий циліндр м'якушки виштовхують з обрізного склянки.
Прилади виготовляють так, щоб циліндричний обсяг вирізки м'якушки дорівнював 27 куб. см.
При аналізі пшеничного хліба роблять 3 вирізки, а житнього - 4.
У штучних виробах, де скибочки невеликі, вирізки роблять з двох скибочок або двох виробів.
Вирізки зважують разом і обчислюють пористість (в%) за вказаною в методиці формулою.
Прилад Журавльова (прилади для визначення пористості хліба) технічні характеристики:
Відрізного склянки в зборі - 38х38х135 мм
Відрізного ножа в зборі - 18х48х165 мм
Маса - не більше 1,2 кг