Бутирометри
Бутирометри для вершків (від 0% до 40% жирності),
Опис і застосування жиромір для молока, жиромір для вершків, жиромір для пахти:
Бутирометри (жиромір) - прилад для вимірювання жирності молока. Конструктивно являє собою скляний циліндричний посудину зі шкалою в нижній звуженою частини, по якій визначають кількість жиру в молоці.
Принцип дії жироміра заснований на хімічному розкладанні білкових речовин з подальшим поділом утворилася суміші центрифугуванням.
Оброблений реактивами продукт струшують в бутирометрі, попередньо закривши отвір пробкою. При цьому складові частини молока, крім жиру, розчиняються. Для поліпшення відділення жиру бутирометри піддають центрифугированию.
Технічні дані бутирометр для молока, бутирометр для вершків, бутирометр для пахти:
Тип бутирометра |
Межа вимірювання вмісту жиру |
Допустима похибка |
Ціна ділення |
Жиромір для молока |
0,0% ... 6,0% |
0,5% |
0,1% |
Жиромір для вершків |
0,0% ... 40,0% |
0,25% |
0,5% |
Жиромір для пахти |
0,0% ... 0,5% |
0,02% |
0,02% |